Dóri hat hónapos lett

Dóri hat hónapos lett

posted in: blog | 0

Fotós beszámoló következik. Újabb mérföldkőhöz érkeztünk. Már fél év telt el, Dóri születése óta. Pedig mintha csak most lett volna az a hóeséses napsütéses január végi nap. Soha nem fogom elfelejteni a pillanatot, amikor először megpillantottam őt.

Apa meghatódott arca is örök élményeim között marad, ahogy odaadta a bebugyolált kis szuszogó aprócska Dórikát. Annyira pici volt, annyira törékeny. Most pedig már olyan nagylány. Egészen meglepődök, amikor a piacon – mert nem lehet csak úgy piacra menni Dórival – mindenki megállít, beszélget velünk, csodálja Dórit, és persze mindenki szerint olyan kis csöpp. Ma már pogácsát is kaptunk volna ajándékba a péknél, és igen a két szép kék szeméért :), de még csak három napja kezdtük a hozzátáplálást.

Apa & lánya szerelem
Apa & lánya szerelem

Mit hoz a hatodik hónap?

Készültem arra, hogy a hatodik hónaptól begyorsulnak az események. Dóri pörög, forog, hasra és vissza, kisebb-nagyobb sikerrel már kúszni tud egy-két centimétert. :) Játszósarkot készítettünk, hogy kényelmesen tudjon mozogni, és megkezdtük a hozzátáplálást. Almával kezdünk, pontosabban a levével. Első nap csak egy-két mokkáskanállal indítottunk, de tegnap már simán megivott 40 ml-t. Jó édes gála almát találtam, és igen ízlik is Dórinak. Hétfőn már jön a pép is, arra nagyon kíváncsi leszek, hogy fogja szeretni. Az alma után őszibarack következik egy hétig, majd jön a meggy. A harmadik héten, már nemcsak délelőtt, hanem délután is beiktatjuk a gyümölcsöt, így haladva afelé, hogy majd egy teljes szopizást kiváltsunk.

Napirend hat hónapos babával

Mostanra egész jó kis napirendünk van. A délelőtt evéssel, és alvással telik, ez mindig a nyugisabb időszak. Általában ilyenkor jut időm a virágokra, a fejdíszek készítésére, mert akár 2-3 nyugodt óra is akad. 11-től viszont jön a gyümölcs, és ilyenkor megindul a játék is, kisebb-nagyobb alvásokkal. Délután már teljes figyelmet igényel Dóri, ilyenkor nagyon élénk. A programokat is pont emiatt jobb szeretem délutánra időzíteni.

Újabb mérföldkőhöz érkeztünk. :)
Újabb mérföldkőhöz érkeztünk. :)

Hat hónapos baba mozgásfejlődése

Azt vettem észre, hogy sokszor húzza fel magát és szeretne ülni. Az, hogy magától üljön, még nagyon messze van, és egyébként is mozgásból fog leülni, nem pedig hasizomból felülni. Szóval ültetni azért nem ültetjük, de az ölemben, ha úgy kényelmes neki, akkor egy ideig szívesen elnézelődik ülve. Ahogy látom egy-két héten belül a kúszás is elindul.

Mikor bújnak ki a fogak?

Ma voltunk a hat hónapos oltáson, és a gyermekorvosunk megmutatta a szépen sorakozó fogacskákat. Várhatóan alul bújnak majd ki először. Napok kérdése lehet, mert három napja álmából kelti fel a fogfájás a hajnal közepén. Egyelőre a ringatás, és nyugtatás elég volt a fájdalom enyhítésére, de tegnap már annyira fájlalta, hogy egy icipici Dologellel mintha sikerült volna enyhíteni.

Móka & kacagás :)
Móka & kacagás :)