DIY babaszoba dekoráció

DIY babaszoba dekoráció

posted in: blog | 0

Imádom a kézzel készült dolgokat. Minden, amiben van munka, egyediség, energia és persze ötlet. Már a babaszoba berendezésekor láttam, hogy ha nem saját kézzel készítem a dekoráció nagy részét, akkor a bababoltok kínálatából választhatok Micimackós falmatricát, vagy épp Csipkerózsikás kislámpát.

Persze ezek is szépek, nem arról van szó, de annyi minden más lehetőség is van. Először is nagyon szerettem volna egy nagy DÓRA feliratot a falra. Persze sehol nem találni ilyen nagy betűket, így legyártottam magam.

Így készül az egyedi babaszoba dekoráció:

Mi kell hozzá?

– kartonpapír
– olló
– ragasztó
– fonal
– dekoráció – én filc pillangókat és strasszokat használtam

Először is kinyomtatjuk a betűket A4-es papírra. Ezeket átrajzoljuk a kartonokra és kivágjuk őket. Én 4 db kartont ragasztottam egybe.

Épp a 39. hétben jártunk, amikor a DÓRA feliratot készítettem.
Épp a 39. hétben jártunk, amikor a DÓRA feliratot készítettem.

 

Ha ezzel megvagyunk nincs más dolgunk, mint egyenként betekerni fonallal a kartonokat. Ez egy kicsit időigényes folyamat. És a lényeg, hogy vastag fonalat válasszunk hozzá. Én sajnos vékonyat vettem, ezzel kicsit nehezebb dolgom volt. A falra pedig kétoldalú ragasztóval tettem fel. Ez szuperül megtartja. Végül nagyméretű strasszokkal, és filc pillangókkal díszítettem.