4+1 magyar gyerekruha tervező

4+1 magyar gyerekruha tervező

posted in: blog | 0

Négy plusz egy szuper hazai gyerekruha tervezőt gyűjtöttem egybe ezúttal, akik kifejezetten a legkisebbek számára alkotnak minőségi, dizájn terméket. Az ötödik tulajdonképpen nem kifejezetten gyerekekhez köthető, de nagy kedvencem, így muszáj volt a listára tennem. 

Vágjunk is bele.

1. pici and the city

Amikor megláttam Instagramon a pici and the city pantallóit azonnal szerelembe estem. Gyönyörű, egyedi, trendi, vagány, stílusos darabok egytől-egyig. Imádom a jópofa mintákat, és az anyagválasztást. Csak azért nem szereztem be még Dórinak, mert szeretném, ha három hónapnál tovább tudná hordani őket. De az biztos, hogy első szülinapjára egy rózsaszín, rózsás pantalló kerül az ajándékok közé. Csak szuperlatívuszokban tudok áradozni, annyira tetszenek. Majd elfelejtettem, imádom a névválasztást is, zseniális! Schwertner Janka a márka tervezőnője.

Forrás: http://piciandthecity.com
Forrás: http://piciandthecity.com

2. Judit Vigvári design

Gyönyörű ahogy a magyar népi motívumvilág visszaköszön a Judit Vigvári Design kombidresszein, baba nadrágjain. Aktuális kedvencem a babaváró csomag. Olyan jó érzés látni, hogy a hagyományaink, ősi magyar motívumkincseink ily módon kerülhetnek közelebb gyermekeinkhez. Igenis legyünk büszkék értékeinkre, adjuk tovább gyermekeinknek. Vigvári Judit eddig három minta kollekciót tervezett. „Kalocsa virágai”, „Szarvas” és folklór témakörben, mely utóbbi egyelőre csak papír alapon érhető el.

A Kalocsa virágai egy nagyon finom hatású, nőies vonalvezetésű, letisztult minta kollekció a Kalocsai népi motívumok újragondolása nyomán. A “Szarvas” névre keresztelt kollekció egy geometrikusabb, férfi energiákat is képviselő kollekció a Kalotaszegi népművészet átírásaként jött létre. A kollekció kiegészítő motívumai a Szarvasok, kedvességet, bohémságot, játékosságot, kis skandináv hangulatot sugároznak és kimondottan az őszi-téli időszakra készültek.

Forrás: http://www.juditvigvari.com
Forrás: http://www.juditvigvari.com
http://www.juditvigvari.com
http://www.juditvigvari.com

3. Ginger Brownie

A Ginger Brownie igazi különlegesség, finom anyagok, visszafogok színek. Egyedi, minőségi alkotások két éves kortól. Eddig két gyerekruha kollekció készült, a tavalyi Vintage circus, és az idei Wind rises. Fantaszikus, művészien igényes képek készültek mindkét kollekcióhoz. Ahogy a tavalyi kollekció bemutatkozó szövegében olvasható a fő inspirációt a vintage cirkusz adta, melyet megfűszereztek egy csipetnyi francia eleganciával. Ez a kettősség teremti meg az igazi Ginger Brownie világot.

A képek önmagukért beszélnek. A tervező Beke Luca a Modartban végzett 2012-ben harmadik helyezést ért el a Triumph fehérneműtervező nemzetközi versenyén Shanghaiban, aztán sivatag inspirálta kollekciójával kápráztatta el a divatrajongókat, most pedig úgy döntött a gyerekek felé fordul és létrehozta Ginger Brownie nevű márkáját.

Forrás: http://www.gingerbrownie.com
Forrás: http://www.gingerbrownie.com
http://www.gingerbrownie.com
http://www.gingerbrownie.com

 

4. Pure Love Baby Moccasin

Csak idő kérdése volt, hogy Magyarországon is megjelenjenek a bébi mokaszinok, melyek külföldön is oly nagy népszerűségnek örvendenek.  A Pure Love Baby Moccasin eddig Facebook oldalon elérhető puhatalpú, valódi bőrből készült baba cipői a születéstől, egészen az első lépésekig kísérhetik el a babákat. Most, hogy jön az ősz, remek és nem mellesleg trendi megoldást nyújtanak a fázós csöpp kis lábaknak.

Forrás: https://www.facebook.com/pages/Pure-Love-Baby-Moccasin
Forrás: https://www.facebook.com/pages/Pure-Love-Baby-Moccasin

 

4+1 Cucc Papírzsák

És a ráadás, a Cucc Papírzsák. Hamarosan nálunk is megindul a pakolós időszak. Dóri lassan elindul felfedezni maga körül a világot. Nagyon jól fog jönni egy-két Cucc Papírzsák, amibe majd a játékait és a kincseit gyűjtjük össze.

Forrás: https://www.facebook.com/Cucc-papírzsákok
Forrás: https://www.facebook.com/Cucc-papírzsákok
Forrás: https://www.facebook.com/Cucc-papírzsákok
Forrás: https://www.facebook.com/Cucc-papírzsákok

Nagyon jó látni, hogy a gyerekek számára is igényes, ízléses, inspiráló termékek készülnek. Kifejezetten jó hatással van a legkisebbekre is a kreatív vizuális élmény. Ezért is öröm látni az ilyen és ehhez hasonló termékeket. A sort folytatom majd a gyerekdesign webshopokkal, termékekkel és további hazai gyerekdesign ruhamárkák bemutatásával.